مکمل گیاهی با عنوان جذاب «طبیعی» توجه افراد را از مکمل شیمیایی به سوی خود جذب می کنند. همانطور که می دنید استفاده از درمانهای گیاهی و طبیعی وسوسه کننده است. داستانهای زیادی در مورد افرادی وجود دارد که بیماری هایشان را با استفاده از محصولات طبیعی حل کرده اند.
تحقیقات زیادی از سوی کمپانی ها و تولید کنندگان انواع مکمل گیاهی در این زمینه صورت گرفته است و همگی آنها به صورت چاپی یا آنلاین موجود هستند. اما بهتر است در مورد تحقیقات صورت گرفته در زمینه انواع مکمل گیاهی و طبیعی این نکته را بدانید: تنها تعداد کمی از این تحقیقات معتبر هستند و نتایج آنها از جوامع آماری معتبر بدست آمده است.
آیا مواد گیاهی بی ضرر هستند؟
به نظر می رسد مواد گیاهی و طبیعی (که ما از آنها برای طعم دهی به غذا استفاده میکنیم) بی ضرر هستند! اما این مواد به طور بالقوه می توانند خطرناک باشند!! به ویژه برای کسانی که از مشکلات قلبی رنج می برند.
زنجبیل یکی از گیاهانی است که برای طعم دهی به غذا مورد استفاده می گیرد. اگر این مقدر کم باشد مشکلی ایجاد نمی کند اما مصرف مداوم و زیاد این گیاه اثرات سویی بر بدن دارد. بهتر است بدانید زنجبیل با داروهای زیادی تداخل دارد و باعث بروز مشکلات زیادی در بدن می شود.
زنحبیل با داروهای نیفدیپین، آسپرین، دلاویکس، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، انوکساپارین سدیم، وافارین، سیکلوسپورین و متروتیدازول تداخل شدید دارد. همچنین مصرف این مکمل گیاهی با داروهای دیابت، داروهای فشار خون و داروهای قلبی بسیار خطرناک است.
برخلاف داروهای مرسوم، مطالعات علمی دقیقی در رابطه با انواع مکمل گیاهی صورت نگرفته است. همچنین هنوز دقیقا مشخص نیست چه کسانی می توانند از انواع مکمل گیاهی استفاده کنند و چه کسانی نمی توانند!
نکات مهم در مصرف انواع مکمل گیاهی!
با توجه به مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، بهتر است استفاده از انواع مکمل گیاهی را خودسرانه آغاز نکنید. مخصوصا اگر از بیماری خاصی رنج می برید اهمیت این موضوع دو چندان می شود.
اگر در حال مصرف داروی شیمیایی خاصی هستید و تصمیم دارید استفاده از مکمل گیاهی را آغاز کنید بهتر است تداخل دارویی آن را چک کنید. پزشک بهترین کسی است که می تواند به شما در این باره مشاوره دهد.
اگر به پزشک دسترسی ندارید می توانید از وب سایتی که بدین منظور طراحی شده است استفاده کنید و تداخلات دارویی را بررسی کنید. در اینجا ذکر این نکته بسیار مهم است که تداخلات دارویی بسیار مهم هستند و اگر جدی گرفته نشوند بر سلامتی اثر می گذارند و در موارد حاد خطر مرگ وجود دارد.
مصرف مکملهای گیاهی و طبیعی، با تمایل مردم به سمت آنها، افزایش یافته است. اما باید توجه داشت که این مکملها نیز ممکن است دارای تداخلات خطرناک با داروهای شیمیایی باشند، به خصوص برای افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند. مثلاً، زنجبیل با داروهای متفاوتی مانند آسپرین، دیگوکسین و وارفارین تداخل دارد و مصرف آنها همزمان با این داروها خطرناک است.
علاوه بر آن، استفاده از مکملهای گیاهی باید با دقت و توجه به توصیه پزشک صورت گیرد، زیرا برخی مکملها میتوانند با داروهای دیگر تداخل کرده و اثرات آنها را کاهش یا افزایش دهند. به همین دلیل، اگر شما از داروهای خاصی استفاده میکنید و تصمیم به مصرف مکمل گیاهی دارید، بهتر است با پزشک خود در مورد تداخلات ممکن و مناسب بودن استفاده همزمان از آنها مشورت کنید.
آیا استفاده از انواع مکمل گیاهی سبب تداخلات دارویی می شود؟!
تداخل دارویی موضوعی است که معمولا در زمینه استفاده از انواع مکمل گیاهی و گیاهان دارویی نادیده گرفته می شود. در این راستا، تداخلات مرگباری در رابطه با استفاده از برخی از مکمل های گیاهی و بروز مشکلات قلبی گزارش شده اند. متخصصان قلب کلینیک کلولاند (Cleveland Clinic) در این زمینه هشدار می دهند.
هر کسی که از بیماری قلبی رنج می برد و از داروهایی مانند:«دیگلوکسین، دیورتیک، هاپیوگلیسمیک، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، اسیرونولاکتون و یا وارفارین» استفاده می کند قبل از استفاده از انواع مکمل طبیعی حتما باید با پزشک خود مشورت کند!
بابونه مکمل گیاهی پرطرفداری است که بسیاری از افراد به صورت دمنوش روزانه از آن استفاده می کنند. این مکمل گیاهی نیز با داروهای رقیق کننده خون تداخل دارد. مصرف همزمان بابونه با داروهای آسپرین، وافارین، هرپارین، پلاویکس، ایکارلتو، هپارین و داروهای بنزودیازپین بسیار شدید و اثرات این داروها از بین می برد. مصرف این مکمل در افرادی که از داروهای قلبی استفاده می کنند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
بیماران قلبی از چای سبز استفاده نکنند!
چای سبز یک مکمل گیاهی بسیار پرطرفدار است و خواص زیادی بر سلامتی دارد. اما بهتر است بدانید این گیاه نیز دارای تداخلات زیادی است. چای سبز با داروهای رقیق کننده خون تداخل شدیدی دارد. به همین دلیل بهتر است افرادی که از این داروها و یا داروهای قلبی استفاده می کنند از چای سبز استفاده نکنند.
همچنین چای سبز مانع جذب آهن در بدن می شود. افرادی که از مکملهای جذب آهن استفاده می کنند باید نوشیدن چای سبز را کنار بگذارند. همچنین این مکمل گیاهی حاوی کافئین است و محرک بسیاری قوی به حساب می آید و استفاده آن برای افرادی که میگرن رنج می برند نیز خطرناک است.
در این مقاله هرگز قصد نداریم اثرات انواع مکمل گیاهی را زیر سوال ببریم. استفاده از مکملهای گیاهی مدتی است که در میان مردم باب شده است. دلیل آن می تواند ضررات و عوارض جانبی شدیدی باشد که در اثر استفاده از داروهای شیمیایی رخ می دهند.
کشورهای صنعتی به مردم توصیه می کنند از مکمل گیاهی استفاده کنند!
آلمان یکی از کشورهایی است که استفاده از انواع مکمل گیاهی را برای درمان بیماری ها در صدر امور خود قرار داده است و تحقیقات بسیار گسترده ای در این زمینه انجام داده است. پزشکان در این کشور استفاده از انواع مکمل گیاهی برای درمان بیماری های مختلف را به بیمارانشان پیشنهاد می دهند.
طب سنتی چین نیز موید اثرات فوق العاده مکملهای گیاهی بر بدن است. طب چینی برای تمامی دردها و مشکلات راه حلی گیاهی پیشنهاد می دهد و این راهکارها بسیار مفید هستند به حدی که بسیاری از افرادی که از بیماری های صعب العلاج مانند سرطان رنج می برند ترجیح می دهند از این طب برای درمان خود استفاده کنند.
طب سنتی ایرانی نیز خواص گیاهان دارویی را به طور کامل بیان می کند و استفاده از انواع مکمل گیاهی را برای درمان بیماری ها و یا ارتقا سلامتی پیشنهاد می دهد.
بهتر است بدانید مسئله تداخل دارویی مسئله دیگری است. در واقع استفاده هم زمان چند دارو با یکدیگر سبب می شود اثرات یک دارو از بین برود و یا شدیدتر شود.
در این زمینه همیشه خلایی وجود داشته است. بسیاری از افراد اینگونه می اندیشند تداخل دارویی در استفاده از انواع مکمل گیاهی رخ نمی دهد و می توانند این گیاهان دارویی را در هر زمان و به هر مقداری که مایل هستند مورد استفاده قرار دهند.
این تفکر بسیار اشتباه است و این مکملها همانند مکملهای شیمیایی دارای تداخلات دارویی هستند و استفاده هم زمان آنها با داروهای گیاهی و شیمیایی دیگر اثرات داروها را تحت تاثیر قرار می دهد.
نکات پایانی
مصرف مکملهای گیاهی و طبیعی، با تمایل مردم به سمت آنها، افزایش یافته است. اما باید توجه داشت که این مکملها نیز ممکن است دارای تداخلات خطرناک با داروهای شیمیایی باشند، به خصوص برای افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند. مثلاً، زنجبیل با داروهای متفاوتی مانند آسپرین، دیگوکسین و وارفارین تداخل دارد و مصرف آنها همزمان با این داروها خطرناک است.
علاوه بر آن، استفاده از مکملهای گیاهی باید با دقت و توجه به توصیه پزشک صورت گیرد، زیرا برخی مکملها میتوانند با داروهای دیگر تداخل کرده و اثرات آنها را کاهش یا افزایش دهند. به همین دلیل، اگر شما از داروهای خاصی استفاده میکنید و تصمیم به مصرف مکمل گیاهی دارید، بهتر است با پزشک خود در مورد تداخلات ممکن و مناسب بودن استفاده همزمان از آنها مشورت کنید.
سوالات پرتکرار
در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در این زمینه پاسخ دهیم.
مکمل پروتئین گیاهی
بسیاری از افراد ترجیح می دهند از پروتئین گیاهی مانند پروتئین سویا استفاده کنند. مطالعات نشان داده اند تفاوت زیادی میان پروتئین های گیاهی و حیوانی وجود ندارد. به طور مثال پودر پروتئین گیاهی وجی میل ام آر ام یکی از بهترین محصولاتی است که طرفداران پروتئین های گیاهی می توانند استفاده کنند.
مکمل گیاهی بدنسازی
گیاهخوارانی که کارهای بدنسازی انجام می دهند از پروتئین وی که از شیر حیوانات بدست می آید استفاده نمی کنند. برخی از مکمل های بدنسازی هستند که برای گیاهخواران تهیه شده اند. برای خرید مکمل گیاهی بدنسازی می توانید به بخش فروش مکمل بدنسازی داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
لیست قرص گیاهی
انواع مکمل های گیاهی وجود دارند که برای درمان بیماریهای مختلف استفاده می شوند برای خرید این محصولات و آشنایی با آنها می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید و از مشاوره های رایگان این مرکز بهره مند شوید.
ارسال نقد و بررسی