آمپول ویکتوزا به کنترل قند خون، تنظیم هورمون انسولین در بدن و هضم غذا کمک می کند. افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند باید از این آمپول استفاده کنند. این آمپول خطر بروز مشکلات قلبی مانند حملات قلبی و سکته را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد. اما باید بدانید این دارو برای درمان بیماری دیابت نوع 1 مناسب نیست.
شما می توانید جهت خرید قرص دیابت از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
نحوه استفاده از آمپول ویکتوزا
این آمپول معمولا یک بار در روز استفاده می شود. توصیه می شود قبل از استفاده از این آمپول دستور العمل هایی را که در جعبه این محصول وجود دارد مطالعه کنید. هرگز دوز مصرفی را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید. استفاده از ساکسندا و ویکتوزا همراه با یکدیگر مجاز نیست. اگر در مورد استفاده از این دارو شبهه ای داشتید، باید از پزشک و یا داروساز سوالات خود را بپرسید.
شما می توانید سر یک ساعت مشخص این آمپول را زیر پوست تزریق کنید. روش تزریق به شما آموزش داده می شود. اما اگر نمی دانید چگونه این کار را انجام دهید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا تزریق را انجام دهد. قلمی که برای تزریق استفاده می شود یکبار مصرف است. از یک قلم دو بار استفاده نکنید و آن را با کسی به اشتراک نگذازید. تزریق دو بار پشت سر هم آمپول ویکتوزا خطرناک است. اگر این آمپول تغییر رنگ داده است یا کدر به نظر می رسد از آن استفاده نکنید.
نکات مهم برای استفاده از آمپول ویکتوزا
ویکتوزا تنها بخشی از یک برنامه درمانی کامل است و در کنار این آمپول رژیم، ورزش، کنترل وزن، آزمایش منظم قند خون و مراقبت های ویژه پزشکی نیز باید جدی گرفته شوند. به همین دلیل در زمان استفاده از این آمپول به دستور العمل های پزشک خود توجه داشته باشید. این دارو نباید یخ بزند. اگر یخ زد، از آن استفاده نکنید. قبل از استفاده تاریخ انقضا این آمپول را بررسی کنید.
این قلم را در یخچال یا دمای اتاق نگه دارید. آنها را در برابر رطوبت، گرما و نور خورشید قرار ندهید. اگر جعبه قلم ها باز شده است ظرف مدت 30 روز از آنها استفاده کنید. این قلم را تنها زمانی برای تزریق آماده کنید که می خواهید این کار را انجام دهید.
عوارض جانبی آمپول ویکتوزا
این آمپول، همانند آمپول های دیگر، ممکن است باعث بروز برخی از عوارض جانبی شود. این عوارض به شرح زیر هستند:
- حالت تهوع
- اسهال
- یبوست
- سوزش سر دل
- کاهش اشتها
- آب ریزش بینی
- عطسه و سرفه
اگر این عوارض طی مدت دو هفته از بین نرفت، این موضوع را با پزشک و یا داروساز در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
اگر می خواهید از آمپول ویکتوزا استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- اگر به این آمپول و یا موارد مشابه حساسیت دارید، پزشک و یا داروساز را در جریان بگذارید.
- در زمان استفاده از این آمپول ورزش و رژیم غذایی را مورد توجه قرار دهید.
- این دارو برای درمان دیابت نوع یک نیست.
- از ساکسندا و ویکتوزا همراه با یکدیگر استفاده نکنید.
- اگر به این مشکلات مبتلا هستید، به پزشک بگویید: نئوپلازی غدد درون ریز نوع 2 (تومور در غدد خود)، سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان تیروئید مدولار، دیابت وابسته به انسولین یا کتواسیدوز دیابتی، بیماری های کبدی و کلیوی، افزایش چربی خون، مشکلات قلبی، مشکلات لوزالمعده یا کیسه صفرا، سابقه افسردگی یا خودکشی.
- استفاده از این آمپول در زمان بارداری تنها در شرایط نیاز فوری و مبرم امکان پذیر است. با توجه به این موضوع که قند خون بالا می تواند به مادر و جنین آسیب وارد کند، باید در مورد استفاده از این آمپول با پزشک خود مشورت کنید.
- به نظر می رسد استفاده از این آمپول در دوران شیردهی بی خطر است. قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
- استفاده از این آمپول برای افراد زیر 18 سال مورد تایید نبود. با این وجود در سال 2019 سازمان غذا و دارو در آمریکا اعلام کرد که استفاده از این دارو برای کودکان بالای 10 سال مبتلا به دیابت مورد تایید است.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که استفاده از این آمپول در افراد مبتلا به مشکلات تیروئید می تواند شرایط تیروئید را حاد تر کنید. در صورت مشاهده علائم تیروئید مانند تورم گردن، مشکل در بلع، گرفتگی صدا و تنگی نفس بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
تداخل دارویی
این آمپول می تواند با داروهای دیگر کاهنده قند تداخل نشان دهد. به طور مثال این آمپول با کلرپروپامید، گلیمپیرید، گلیپیزید، تولازامید، تولبوتامید و سولفونیل اوره تداخل دارد.
سوالات پرتکرار
در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار شما در مورد آمپول ویکتوزا پاسخ دهیم.
آمپول ویکتوزا و لاغری
مطالعات نشان اده اند استفاده از این آمپول باعث می شود که اشتها کاهش پیدا کند و همین امر وزن را پایین می آورد.
آیا کسی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد می تواند از این آمپول استفاده کند؟
بله! مطالعه ای در سال 2013 نشان داد که مصرف این آمپول در کسانی که به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا بودند و از داروی متفورمین نیز استفاده می کردند، به بهبود این سندروم کمک کرد.
مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- پودر انترامیل دیابتی کارن
- قرص دیابتون ویتابیوتیکس
- کپسول دیاسین آر ایکس اس تی پی فارما
- قرص وازوگل گل دارو
[…] آمپول ویکتوزا قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2… […]
[…] آمپول ویکتوزا قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2… […]
سلام خسته نباشید،آمپول ویکتوزا برای درمان دیابت استفاده میشود یا فقط مثل انسولین باید مدام تکرار شود؟درمان قطعی برای دیابت نوع دو حساب میشود یا نه.ممنون میشم اگر پاسخ کامل بدین.