مکمل تقویت قوای جنسی

چه بیماری هایی زمینه ساز توهم کاپگراس می شوند؟

چه بیماری هایی زمینه ساز توهم کاپگراس می شوند؟

سندرم کپگراس یک وضعیت روانی است. این وضعیت  به عنوان «توهم کاپگراس» نیز شناخته می شود. افرادی که این سندرم را تجربه می‌کنند، این باور غیرمنطقی دارند که افراد اطراف آنها فریبکار هستند و یا در صدد فریب آنها هستند. برای مثال فرد مبتلا به این سندروم همسر خود را متهم می کند که یک شیاد است و او را فریب داده است . این توهم می تواند هم برای فردی که دچار توهم است و هم برای فردی که متهم به فریبکاری و شیادی شده است، ناراحت کننده باشد.

در منابع خارجی آمده است که در برخی موارد، شخصی که این توهم را تجربه می‌کند، این احتمال وجود دارد که  باور کند یک حیوان، شی، یک خانه و یا یک شیاد است. توهم کاپگراس می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، اما در زنان شایع تر است. در موارد نادر، می تواند کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

دستگاه عصبیشما می توانید جهت خرید قرص دستگاه عصبی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

علائم توهم کاپگراس چیست ؟

کاپگراس علامتی است که تجربه آن برای فرد مبتلا به زوال عقل به همان اندازه دردناک است که برای خانواده او دردناک است . علائم این توهم به شرح زیر هستند:

همچنین، علائمی وجود دارند که به دلیل تغییرات مغزی به وجود می آیند و این تغییرات احساس واقعی شخص مبتلا نیست.

علت ابتلا به توهم کاپگراس چیست ؟

توهم کاپگراس بیشتر با بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط است. هر دوی اینها بر حافظه تأثیر می گذارند و می توانند حس فرد را از واقعیت تغییر دهند. به ویژه اسکیزوفرنی و بیماری پارانوئید، می‌توانند باعث بروز دوره‌های سندرم کاپگراس شود. همچنین اسکیزوفرنی بر حس واقعیت تأثیر می گذارد و می تواند باعث ایجاد توهم و گفتن هذیان شود.

در موارد نادر، آسیب مغزی که باعث ضایعات مغزی می شود هم می تواند باعث سندرم کپگراس شود. زمانی که آسیب در پشت نیمکره راست مغز اتفاق می افتد خطر بروز این توهم وجود دارد. این قسمت از مغز به  تشخیص چهره مرتبط است. افراد مبتلا به صرع هم احتمال دارد که در موارد نادر توهم کاپگراس را تجربه کنند.

تئوری های مختلفی در مورد علت ایجاد این سندرم وجود دارد. برخی از محققان بر این باورند که توهم کاپگراس به دلیل مشکلی در مغز مانند آتروفی، ضایعات یا اختلال عملکرد مغزی ایجاد می شود. برخی دیگر معتقدند که این ترکیبی از تغییرات فیزیکی و شناختی است که در آن احساس عدم ارتباط، عدم پردازش اطلاعات و خطا در ادراک می تواند باعث بروز این توهم گردد.

علائم توهم کاپگراس چیست ؟

درمان توهم کپگراس به چه صورت است ؟

در حال حاضر، هیچ برنامه درمانی و دارویی برای افراد مبتلا به توهم کاپگراس وجود ندارد به دلیل اینکه تحقیقات بیشتری در این حوزه نیاز است . اما می توان گفت گزینه های درمانی وجود دارد که احتمال دارد به کاهش علائم کمک کند.

هدف از درمان، رسیدگی به علت زمینه ای این بیماری است. به عنوان مثال، اگر فردی با کنترل ضعیف علائم در اسکیزوفرنی، سندرم کپگراس را تجربه کند، درمان اسکیزوفرنی می‌تواند باعث بهبود سندرم کپگراس شود. با این حال، اگر سندرم کپگراس در طول دوره بیماری آلزایمر رخ دهد، گزینه های درمانی محدود است.

موثرترین درمان ایجاد یک محیط مثبت و خوشایند است که در آن فرد مبتلا به سندرم احساس امنیت کند. در بعضی از مراکز درمانی از  اعتبار سنجی استفاده می شود. این امر بدین معناست که هذیان های فرد مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شوند که آنها دقیقا هذیان هستند.

 فردی که از بیمار مراقبت می کند باید به صورت مکرر، زمان و مکان فعلی را برای فرد بیمار یادآوری کند، از جمله یادآوری رویدادهای مهم زندگی، حرکت ها یا هر تغییر اساسی که در زندگی فرد رخ داده است .

دارو درمانی

  • داروهایی مانند مهارکننده‌های کولین استراز، که انتقال‌دهنده‌های عصبی درگیر در حافظه و قضاوت را برای زوال عقل و بیماری آلزایمر تقویت می‌کنند.
  • داروهای ضد روان پریشی و درمانی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی
  • در صورت امکان جراحی برای ضایعات مغزی یا بیماری بر اثر ضربه به سر

چگونه می توان از فرد مبتلا به توهم کاپگراس مراقبت کرد ؟

مراقبت از فرد مبتلا به توهم کپگراس می تواند از نظر احساسی سخت باشد، به خصوص اگر شما فردی باشید که آنها به عنوان فرد متقلب و یا شیاد تصور می کنند. برای کمک به فرد مبتلا به توهم کاپگراس می توانید به راهکارهای زیر توجه داشته باشد:

  • در صورت امکان وارد قلمرو واقعیت آنها ( موضوعی که فقط از نظر آنان واقعیت دارد) شوید. اگر سعی کنید بفهمید که چقدر این مسئله برای آن ها وحشتناک است و آنان را آزار می دهد ، می تواند به شما در درک آنان کمک کند.
  • با آنها بحث نکنید و سعی نکنید آنها را اصلاح کنید.
  • هر کاری می توانید انجام دهید تا آنها احساس امنیت کنند. اگر مطمئن نیستید که چه کاری باید انجام دهید، می توانید از آنها بپرسید که چه چیزی نیاز دارند.
  • احساسات آنها را تصدیق کنید.
  • در صورت امکان، از شخصی که فرد مبتلا آن را «فریبکار» می داند، بخواهید اتاق را ترک کند. اگر آن فرد شما هستید و مراقبت هم وظیفه شماست، می توانید اجازه دهید شخص دیگری مسئولیت مراقبت را بر عهده بگیرد تا زمانی که قسمتی از درمان تمام شود و او دیگر به شما اعتماد داشته باشد .
  • صدا خیلی در این مواقع کمک کننده است، اگر از قبل اطلاع دارید که فردی مستعد ابتلا به توهم کپگراس است، مطمئن باشید اولین راهی که می‌تواند ظاهر شما را در ذهن فرد ثبت ‌کند صدای شما است. در صورت امکان قبل از اینکه فرد بیمار را ببینید با صدای بلند به او سلام کنید.

خرید قرص مغز و اعصاب 

برای خرید انواع قرص دستگاه عصبی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید:

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

نویسنده و گردآورنده : پرستو رجبی

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.