در جواب « بیماری مانیا چیست ؟ » بايد بگوييم مانيا یک وضعیت روانی است که باعث می شود فرد سرخوشی بی دلیل، بیش فعالی و هذیان را تجربه کند. مانیا (یا دوره های شیدایی) یک علامت شایع اختلال دوقطبی است.
در منابع خارجي آمده است که مانيا به دلایل مختلفی می تواند یک وضعیت خطرناک باشد. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در دوره مانیک نخوابند یا غذا نخورند و يا رفتارهای پرخطر داشته باشند و به خود آسیب برسانند. افراد مبتلا به مانیا در معرض خطر بیشتری برای تجربه توهم و سایر اختلالات ادراکی هستند.
شما می توانید جهت خرید قرص اعصاب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
علت بیماری مانیا چیست؟
سابقه خانوادگی يکي از عوامل شیدایی است. افرادی که والدین یا خواهر و برادرشان این عارضه را دارند، بیشتر احتمال دارد که یک دوره شیدایی را تجربه کنند. با این حال، داشتن یک عضو خانواده با دوره های شیدایی به این معنی نیست که فرد قطعاً آن را تجربه خواهد کرد.
برخی از افراد به دلیل یک بیماری زمینهای پزشکی یا بیماری روانپزشکی مانند اختلال دوقطبی، مستعد ابتلا به دورههای شیدایی هستند. یک محرک یا ترکیبی از محرک ها می تواند باعث شیدایی در این افراد شود.
تغییرات محیطی می توانند باعث شیدایی شود. رویدادهای استرسزای زندگی، مانند مرگ یکی از عزیزان، میتوانند به کمک کنند. استرس مالی، روابط و بیماری هم می تواند باعث بروز دوره های شیدایی شود. شرایطی مانند کم کاری تیروئید نیز می تواند در بروز دوره های شیدایی نقش داشته باشد.
اسکن مغز نشان می دهد رخی از بیماران مبتلا به شیدایی ساختار یا فعالیت مغزی کمی دارند. پزشکان از اسکن مغز برای تشخیص مانیا یا اختلال دوقطبی استفاده می کنند.
علائم مانيا چیست؟
بیماران مبتلا به مانيا هیجان و سرخوشی شدید و همچنین حالات شدید دیگر را نشان می دهند. آنها بیش فعال هستند و دچار توهم یا هذیان مي شوند. برخی از بیماران احساس اضطراب شدید می کنند. خلق و خوی یک فرد شیدایی می تواند به سرعت از شیدایی به افسردگی با سطوح انرژی بسیار پایین تغییر کند . دوره های شیدایی باعث می شود که فرد احساس کند انرژی فوق العاده ای دارد. این امر می تواند باعث افزایش سرعت سیستم های بدن شوند، انگار همه چیز در جهان سریعتر در حال حرکت است.
افراد مبتلا به مانيا افکار مسابقه ای و تکلم سریع دارند. شیدایی می تواند از خواب جلوگیری کند و باعث عملکرد ضعیف در کار شود. افراد مبتلا به شیدایی احتمال دارد دچار توهم شوندو يا همچنين احتمال دارد به راحتی تحریک شوند یا حواسشان پرت شود. این افراد ممکن است رفتار مخاطره آمیزی را از خود نشان دهند و به خرج کردن بيجا بپردازند.
افراد مبتلا به شیدایی می توانند رفتار تهاجمی داشته باشند. سوء مصرف مواد مخدر یا الکل یکی دیگر از علائم شیدایی است. نوع خفیف مانیا، هیپومانیا نامیده می شود. هیپومانیا با علائم این بیماری همراه است، اما به میزان کمتر. دوره های هیپومانیا نیز نسبت به دوره های شیدایی مدت زمان کوتاه تری دارند.
مانیا چگونه تشخیص داده می شود؟
یک پزشک یا روانپزشک می تواند با پرسیدن سؤالات و بحث در مورد علائم بیماری، بیمار را از نظر شیدایی ارزیابی کند. مشاهدات مستقیم می تواند نشان دهد که بیمار دچار یک دوره شیدایی شده است يا خير .
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM)، از انجمن روانپزشکی آمریکا، معیارهایی را برای یک دوره شیدایی ترسیم می کنند. در این شرایط، بیمار باید به مدت یک هفته یا کمتر از یک هفته در بیمارستان بستری شود. علاوه بر خلق آشفته، بیماران باید حداقل سه مورد از علائم زیر را تجربه کنند:
- به راحتی حواسش پرت شود.
- درگیر رفتارهای پرخطر شوند، این رفتارها شامل خرج کردن، سرمایهگذاریهای تجاری یا اعمال جنسی پرخطر میشود.
- افکار مسابقه ای و رقابتي دارند.
- خوابشان کاهش یافته است.
- افکار وسواسی دارند.
یک دوره شیدایی زندگی فرد را مختل می کند و بر روابط و همچنین کار یا مدرسه تأثیر منفی می گذارد. بسیاری از بیمارانی که دوره های شیدایی را تجربه می کنند برای تثبیت خلق و خو و جلوگیری از آسیب رساندن به خود نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند.
در برخی موارد، توهم یا هذیان بخشی از دوره های شیدایی است. به عنوان مثال، بیمار تصور می کند که مشهور است یا قدرت های فوق العاده ای دارد. برای اینکه حالت فرد به عنوان یک دوره شیدایی در نظر گرفته شود، علائم نباید نتیجه تأثیرات بیرونی مانند سوء مصرف مواد مخدر یا الکل باشد.
مانيا چگونه درمان می شود؟
اگر شیدایی شدید باشد یا با روان پریشی همراه باشد، بستری شدن در بیمارستان ضروری است. بستری شدن در بیمارستان به بیمار کمک مي کند تا به خود آسیب نرساند.
داروهای مانیا
داروها معمولا خط اول براي درمان شیدایی هستند. این داروها برای متعادل کردن خلق و خوی بیمار و کاهش خطر آسیب به خود تجویز می شوند. داروها عبارتند از:
- قرص لیتیوم، داروهای ضد روان پریشی مانند آریپیپرازول، اولانزاپین ، کوتیاپین و قرص ریسپریدون
- داروهای ضد تشنج مانند والپروئیک اسید، بنزودیازپین ها مانند آلپرازولام (نیروام، زاناکس)، قرص کلردیازپوکساید (لیبریوم)، کلونازپام (کلونوپین)، دیازپام (والیوم)، یا لورازپام (آتیوان)
داروها فقط باید طبق تجویز پزشک متخصص استفاده شوند.
روان درمانی براي مانيا
جلسات روان درمانی می توانند به بیمار در شناسایی محرک های شیدایی کمک کنند. اين جلسات و همچنین گروه درمانی می تواند برای مدیریت استرس مفید باشد.
شما می توانید جهت خرید قرص ضد استرس و افسردگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
چشم انداز مانيا چیست؟
تخمین زده می شود که 90 درصد از بیمارانی که یک دوره شیدایی را تجربه می کنند، احتمال دارد دوباره آن را تجربه کنند . اگر شیدایی نتیجه اختلال دوقطبی یا سایر شرایط روانی باشد، بیماران باید مدیریت مادام العمر را برای جلوگیری از دوره های شیدایی انجام دهند. برای خرید انواع قرص دستگاه عصبی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
- چه بیماری هایی زمینه ساز سندرم کاپگراس می شوند؟
- با انواع افسردگی آشنا شوید
مجله سلامت داروخانه آنلاین خرید محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
- قرص واناتونین زیر زبانی نورم لایف | جهت تنظیم خواب
- قرص پرفوران روکشدار گیاهی گل دارو | ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد بی قراری های عصبی
[…] بیماری مانیا چیست و چه مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد؟ […]
[…] بیماری مانیا چیست و چه مشکلاتی را برای افراد به وجود می … […]