مکمل تقویت قوای جنسی

مه مغزی نشان دهنده بروز مشکلات جدی در سلامتی است!

مه مغزی نشان دهنده بروز مشکلات جدی در سلامتی است!

همگی ما با شنیدن نام بیماری مه مغزی، مغز را در احاطه مه تصور می کنیم! بهتر است بدانید که این بیماری به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از ابتلا به بیماری های دیگر است و می تواند مشکلات شناختی نظیر موارد زیر را به همراه داشته باشد:

  • مشکلات حافظه
  • عدم وضوح ذهنی
  • تمرکز ضعیف
  • عدم توانایی در تمرکز

برخی از افراد این مشکل را با عنوان خستگی ذهنی توصیف می کنند. این مشکل ( نام آن هرچه که باشد!) می تواند در کار و یا تحصیل اختلالاتی را ایجاد کند.

افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید قرص ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

دلایل بروز مه مغزی چیست؟

دلایل بروز مه مغزی چیست؟

در کنار مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، دلایل بی شمار دیگری نیز وجود دارند که می توانند باعث بروز این مشکل شوند. اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه دلایل سبب بروز خستگی ذهنی می شوند و بر عملکرد بدن تاثیر می گذارند. در ادامه تلاش می کنیم تا به دلایل احتمالی این مشکل بپردازیم.

استرس

مطالعات نشان داده اند که استرس مزمن می تواند فشار خون را افزایش دهد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و همین امر می تواند باعث افسردگی شود. استرس می تواند خستگی ذهنی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل وقتی شما استرس دارید نمی توانید به خوبی فکر کنید و یا استدلال کنید.

کمبود خواب

شاید بتوان گفت یکی از دلایل عمده بروز مه مغزی کیفیت پایین خواب است که می تواند در عملکرد مغز اختلالاتی را ایجاد کند. برای حل این مشکل باید به خواب خود اهمیت بدهید و روزانه حداقل 8 تا 9 ساعت بخوابید. خواب بی کفیت به مغز آسیب وارد می کند.

تغییرات هورمونی

هورمون ماده ای است که هنوز در مورد آن اطلاعات کافی نداریم. وقتی میزان هورمون ها در بدن تغییر می کند مشکلات زیادی برای سلامتی پیش می آید. به طور مثال تغییرات هورمونی در مغز می تواند سبب بروز بیماری افسردگی و یا اسکیزوفرنی شود! مطالعات نشان داده اند که تغییرات هورمونی می توانند سبب بروز مه مغزی شوند. سطح هورمون های پروژسترون و استروژن در دوران بارداری افزایش می یابد. این تغییر می تواند بر حافظه تأثیر بگذارد و باعث اختلال شناختی کوتاه مدت شود. به همین ترتیب، کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی می تواند باعث فراموشی، تمرکز ضعیف و تفکر مه گونه شود.

رژیم غذایی

رژیم غذایی نقش موثری در بروز این بیماری دارد. ویتامین B-12 از عملکرد سالم مغز پشتیبانی می کند و کمبود ویتامیت ب 12 می تواند منجر به بروز این مشکل شود. برخی از غذاها مانند بادام زمینی و یا مصرف بیش از اندازه لبنیات می توانند خطر بروز این مشکل را افزایش دهند. به همین دلیل بهتر است به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای داشته باشید.

داروها

اگر هنگام مصرف دارویی متوجه مه مغزی شدید، با پزشک خود مشورت کنید. این مشکل ممکن است یکی از عوارض جانبی دارو باشد. کاهش دوز مصرفی یا استفاده از داروی دیگر می تواند علائم شما را بهبود بخشد. این مشکل، همچنین، می تواند پس از درمان های مبارزه با بیماری سرطان ایجاد شود که از آن به عنوان «مغز شیمیایی» یاد می شود.

شرایط پزشکی

مشکلاتی نظیر بروز التهاب در بدن، خستگی بیش از حد، تغییرات سطح گلوکز در خون می توانند باعث بروز این مشکل شوند. این مشکل یکی از علائم سندروم خستگی مزمن است.  همچنین، افرادی که به بیماری فیبرومیالژیا مبتلا هستند، معمولا روزانه این مشکل را تجربه می کنند. سایر شرایطی که ممکن است باعث مه مغزی شوند به شرح زیرند:

مه مغزی چگونه تشخیص داده می شود؟

مه مغزی چگونه تشخیص داده می شود؟

متاسفانه باید بدانید که آزمایش مشخص و ویژه ای برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. اما پزشک پس از بررسی سلامت روان، رژیم غذایی، سطح فعالیت بدنی و داروها و مکمل هایی که بیمار مصرف می کند این بیماری را تشخیص می دهد. در هنگام مراجعه به پزشک اگر در چند ماه اخیر دچار کم کاری تیروئید شده اید و یا مشکلاتی نظیر ریزش مو، خشکی پوست، افزایش وزن و شکنندگی ناخن ها را تجربه کرده اید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.  همچنین، ممکن است پزشک آزمایش خون را برای شما تجویز کند تا مسائل زیر را بررسی کند:

  • سطح غیر طبیعی گلوکز
  • عملکرد ضعیف کبد، کلیه و تیروئید
  • کمبودهای تغذیه ای
  • ابتلا به عفونت ها
  • ابتلا به بیماری های التهابی

گاهی پزشک از موارد دیگری نظیر آزمایش های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، ام آر آی یا سی تی اسکن استفاده می کند و یا الگوی خواب بیماری را بررسی می کند.

درمان دارویی مه مغزی

درمان مه مغزی به علت آن بستگی دارد. به عنوان مثال  اگر کم خون هستید ، مکمل های آهن می توانند تولید سلول های قرمز خون را افزایش دهند و این مشکل را کاهش دهند. در صورت تشخیص ابتلا به بیماری های خود ایمنی، پزشک مصرف کورتیکواستروئید یا داروی دیگری را برای کاهش التهاب یا سرکوب سیستم ایمنی بدن توصیه می کند. گاهی اوقات این بیماری با اصلاح رژیم غذایی، تعویض داروها و بهبود کیفیت خواب درمان می شود. درمان های خانگی برای بهبود مه مغزی شامل موارد زیر هستند:

  • 8 تا 9 ساعت در شب بخوابید
  • استرس خود را مدیریت کنید
  • الکل و یا کافئین مصرف نکنید
  • ورزش کنید
  • ورزشهای تقویت مغز را انجام دهید به طور مثال شطرنج و یا پازل
  • فعالیت های لذت بخش انجام دهید، به طور مثال رفتن به مهمانی و یا پیکنیک
  • از پروتئین، میوه و یا سبزیجات استفاده کنید

مه مغزی می تواند نا امید کننده باشد، اما پیروی از سبک زندگی سالم و توجه به سلامتی نقش مهمی در کاهش عوارض آن دارد.

سوالات پرتکرار در مورد مه مغزی

سوالات پرتکرار در مورد مه مغزی

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در مورد این مشکل بپردازیم.

آیا ارتباطی میان مصرف کافئین و بروز این مشکل وجود دارد؟

پاسخ به این سوال قطعا مثبت است! مطالعات نشان داده اند که مصرف مقادیر زیادی از کافئین با بروز این اختلال ارتباط مستقیم دارد. شاید یکی از دلایل آن این باشد که مصرف کافئین بر چرخه خواب اثر می گذارد و همین امر سبب بروز این مشکل می شود.

چه غذاهایی برای درمان این مشکل مفید هستند؟

ماهی ها و امگا 3، روغن زیتون، آوکادو، آب سبزیجات تیره

آیا ورزش به درمان این بیماری کمک می کند؟

بله! ورزش باعث افزایش گردش خون در بدن می شود و نقش موثری در درمان بیماری دارد.

آیا مصرف حشیش باعث بروز مه مغزی می شود؟

بله! مطالعات نشان داده اند کسانی که حشیش مصرف می کنند بیشتر از افراد دیگر در خطر بروز این مشکل قرار دارند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.