مکمل تقویت قوای جنسی

آیا سرطان کلیه کشنده است؟

آیا سرطان کلیه کشنده است؟

سرطان کلیه سرطانی است که از کلیه ها شروع می شود. کلیه ها دو اندام لوبیایی شکل هستند که هر کدام به اندازه مشت دست انسان هستند. آنها در پشت اندام های شکمی قرار دارند و در هر طرف ستون فقرات یک کلیه قرار دارد.

در منابع خارجي آمده است که در بزرگسالان، «کارسینوم سلول کلیه» شایع ترین نوع سرطان کلیه است. انواع دیگر سرطان کمتر شایع هستند. کودکان خردسال بیشتر در معرض ابتلا به نوعی سرطان کلیه به نام تومور ویلمز هستند. متاسفانه به نظر می رسد بروز اين سرطان رو به افزایش است.

سنگ کلیهشما می توانید جهت خرید قرص سنگ کلیه از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

علائم سرطان کلیه و مثانه

سرطان کلیه معمولاً در مراحل اولیه نشانه ای ندارد. با گذشت زمان، علائم و نشانه‌ها رخ مي دهند که به شرح زیرند:

  • خون در ادرار که به رنگ صورتی و یا قرمز به نظر مي رسد.
  • دردی در پشت یا پهلو که از بین نمی رود.
  • از دست دادن اشتها
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • خستگی
  • تب

دلایل سرطان کلیه

مشخص نیست چه چیزی باعث بیشتر سرطان های کلیه می شود. پزشکان به این موضوع اشاره می کنند سرطان کلیه زمانی شروع می شود که برخی از سلول های کلیه تغییراتی (جهش) در DNA خود ایجاد کنند DNA حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد.

تغییرات به سلول ها می گوید که به سرعت رشد کرده و تقسیم شوند. تجمع سلول های غیر طبیعی توموری را تشکیل می دهد که می تواند فراتر از کلیه گسترش یابد. برخی از سلول ها می توانند شکسته شوند و به نقاط ديگر بدن گسترش یابند .

عوامل خطرناک ابتلا به اين بيماري

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش دهند عبارتند از:

  • سن بالا: خطر ابتلا به سرطان کلیه با افزایش سن افزایش می یابد.
  • سیگار کشیدن: خطر ابتلا به سرطان کلیه در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است. خطر ابتلا به این بیماری پس از ترک سیگار کاهش پیدا می کند.
  • چاقی: خطر ابتلا به سرطان کلیه در افرادی که چاق هستند نسبت به افرادی که وزن مناسبی دارند بیشتر است.
  • فشار خون بالا : فشار خون بالا خطر ابتلا به اين سرطان را افزایش می دهد.
  • درمان نارسایی کلیه: افرادی که برای درمان نارسایی مزمن کلیه دیالیز طولانی مدت انجام می دهند ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اين سرطان هستند.
  • سندرم های ارثی: برخی از افرادی که با سندرم های ارثی خاصی متولد می شوند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان کلیه قرار دارند، مانند افرادی که به بیماری فون هیپل-لیندو، کمپلکس توبروس اسکلروزیس، کارسینوم سلولی پاپیلاری ارثی کلیوی یا سرطان کلیوی خانوادگی مبتلا هستند.
  • سابقه خانوادگی سرطان کلیه: اگر اعضای نزدیک خانواده این بیماری را داشته باشند، خطر ابتلا به اين سرطان در بقيه اعضاي خانواده بیشتر است.

جلوگیری از ابتلا به سرطان کليه

جلوگیری از ابتلا به سرطان کليه

انجام اقداماتی برای بهبود سلامت فردي، به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک مي کند. برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری به موارد زیر توجه داشته باشید:

تشخيص سرطان کليه

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص اين سرطان عبارتند از:

  • آزمایش خون و ادرار: آزمایش‌ خون و ادرار مخصوصا رنگ ادرار در سرطان کلیه به پزشک سرنخ‌هایی را در مورد علت علائم و نشانه‌های بيماري مي دهد .
  • تست های تصویربرداری: آزمایش‌های تصویربرداری به پزشک اجازه می‌دهند تومور یا ناهنجاری کلیه را به تصوير بکشند. آزمایش های تصویربرداری شامل سونوگرافی، اشعه ایکس، سی تی یا ام آر آی هستند.
  • برداشتن نمونه بافت کلیه (بیوپسی): در برخی شرایط، پزشک روشی را برای برداشتن نمونه کوچکی از سلول ها (بیوپسی) از ناحیه مشکوک کلیه توصیه مي کند. نمونه در آزمایشگاه برای بررسی علائم سرطان مورد آزمایش قرار می گیرد. البته این روش همیشه مورد نیاز نیست.

کلیه پلی کیستیک

مرحله بندی سرطان کلیه

هنگامی که پزشک ضایعه سرطانی را شناسایی کرد، گام بعدی تعیین وسعت سرطان است. آزمایش ‌های مرحله ‌بندی اين سرطان شامل سی‌ تی اسکن تکمیلی یا سایر آزمایش‌های تصویربرداری هستند.

مراحل سرطان کلیه با اعداد رومی از I تا IV مشخص می شود و پایین ترین مراحل، نشان دهنده سرطانی است که فقط محدود به کلیه است. در مرحله چهارم، سرطان پیشرفته است و به غدد لنفاوی یا سایر نواحی بدن گسترش پيدا کرده است.

درمان سرطان کليه

درمان اين سرطان معمولاً با جراحی برای برداشتن آن آغاز می شود. برای سرطان های محدود به کلیه، این روش درمان مورد نیاز است . اگر سرطان به خارج از کلیه گسترش یافته باشد، احتمال دارد درمان های اضافی ديگري توصیه شوند.

عمل جراحي

برای اکثر سرطان های کلیه، جراحی درمان اولیه است. هدف از جراحی، حذف سرطان با حفظ عملکرد طبیعی کلیه است. عمل های مورد استفاده برای درمان سرطان کلیه عبارتند از:

  • برداشتن کلیه آسیب دیده (نفرکتومی): نفرکتومی کامل شامل برداشتن کل بافت سرطانی از بافت سالم و گاهی اوقات بافت‌های مجاور اضافی مانند غدد لنفاوی، غده فوق کلیوی یا سایر ساختارها است. جراح نفرکتومی از طریق یک برش منفرد در شکم یا پهلو (نفرکتومی باز) و یا از طریق یک سری برش های کوچک در شکم (نفرکتومی لاپاروسکوپی یا رباتیک به کمک لاپاروسکوپی) انجام مي شود.
  • برداشتن تومور از کلیه (نفرکتومی جزئی): به این روش، جراحی حفظ کلیه یا نفرون نیز گفته می شود، پزشک بافت سرطانی و حاشیه کوچکی از بافت سالم اطراف بافت آسیب دیده را برمی دارد. این روش می تواند به عنوان یک روش باز، یا لاپاراسکوپی یا با کمک رباتیک انجام مي شود.
  • جراحی حفظ کلیه: این روش، یک درمان رایج برای سرطان های غير حاد کلیه است و اگر فرد تنها یک کلیه دارد، اين تنها گزینه درمانی است.

درمان های غیر جراحی

سرطان های کوچک کلیه گاهی با استفاده از درمان های غیر جراحی مانند گرما و سرما از بین می روند. این روش‌ها ممکن است در موقعیت‌های خاص، مانند افرادی که مشکلات سلامتی دیگری دارند که جراحی را خطرناک می‌کند، در نظر گرفته شوند. اين گزینه ها شامل موارد زیر هستند:

  • درمان انجماد سلول های سرطانی (کرایوآبلیشن): در طول کرایوآبلیشن، یک سوزن توخالی مخصوص از طریق پوست فرد و با استفاده از سونوگرافی یا سایر دستگاه هاي تصويربرداري وارد تومور کلیه می شود. از گاز سرد در سوزن برای انجماد سلول های سرطانی استفاده می شود.
  • درمان حرارت دادن سلول های سرطانی (ابلیشن با فرکانس رادیویی): در طول فرسایش با فرکانس رادیویی، یک پروب مخصوص از طریق پوست و با استفاده از سونوگرافی یا تصویربرداری های دیگر برای هدایت قرار دادن پروب از طریق پوست فرد وارد تومور کلیه می شود. جریان الکتریکی از طریق سوزن وارد سلول های سرطانی می شود و باعث گرم شدن یا سوختن سلول ها می شود.

نارسایی کلیه

درمان سرطان کلیه پیشرفته و حاد

اين سرطان که پس از درمان عود می کند و سرطان کلیه که به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد امکان دارد قابل درمان نباشند. درمان‌ها به کنترل سرطان کمک مي کنند.

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار پاسخ دهیم.

سرطان کلیه چه مدت طول می کشد؟

در صورتي که در مراحل اوليه تشخيص داده شود مي تواند در مدت کوتاهي درمان شود .

آيا سرطان کليه کشنده است ؟

نگران نباشید، آمار مرگ و میر در سرطان کلیه بسیار پایین است و در صورت تشخیص به موقع می توانید حتی درمان قطعی هم داشته باشید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

نويسنده و گردآورنده : پرستو رجبي

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.