مکمل تقویت قوای جنسی

هایپرکلسمی یا مصرف بیش از حد کلسیم آسیب های جدی به سلامتی وارد می کند؟

هایپرکلسمی یا مصرف بیش از حد کلسیم آسیب های جدی به سلامتی وارد می کند؟

هایپرکلسمی یا مصرف بیش از حد کلسیم شرایطی است که در آن سطح کلسیم خون از حد نرمال بالاتر می رود. این امر می تواند استخوان ها را ضعیف کند، باعث سنگ کلیه شود و به عملکرد مغز و قلب آسیب وارد کند. منابع خارجی بر این امر تاکید می ورزند که هایپرکلسمی نتیجه فعالیت بیش از حد غدد پاراتیروئید است. این غدد در گردن و در نزدیکی غده تیروئید قرار دارند. موارد دیگری که باعث هایپرکلسمی می شوند عبارتند از سرطان، مصرف بیش از حد مکمل کلسیم و ویتامین د! درمان این بیماری به شدت آن بستگی دارد.

علائم هایپرکلسمی

اگر هایپرکلسمی خفیف باشد، معمولا علائمی ندارد. وقتی این مصرف بیش از حد کلسیم در بدن ادامه دارد می شود، باعث بروز علائمی می گردد. این علائم به شرح زیر هستند:

  • کلیه ها: مصرف بیش از حد کلسیم باعث می شود کلیه ها برای فیلتر کردن کلسیم بیشتر کار کنند. این امر می تواند باعث تشنگی زیاد و تکرر ادرار شود.
  • دستگاه گوارش: هایپرکلسمی می تواند باعث ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ و یبوست شود.
  • استخوان ها و ماهیچه ها: در بیشتر موارد، مصرف بیش از حد کلسیم باعث ضعیف شدن استخوان های بدن می شود. همین امر خطر دردهای استخوانی و ضعف عضلانی را در پی دارد.

هایپرکلسمی می تواند با عملکرد مغز تداخل داشته باشد و منجر به گیجی، بی حالی و خستگی شود. همچنین مصرف بیش از حد کلسیم می تواند خطر افسردگی را در پی داشته باشد.  هایپرکلسمی شدید می تواند قلب را تحت تاثیر قرار دهد و مشکلاتی نظیر آریتمی قلبی و سایر مشکلات قلبی را در پی داشته باشد.

قرص کلسیمشما می توانید جهت خرید قرص کلسیم به صورت آنلاین از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علل هایپرکلسمی

کلسیم علاوه بر ساخت استخوان ها و دندان های قوی به انقباض ماهیچه ها و انتقال سیگنال های عصبی کمک می کند. به طور معمول، اگر کلسیم کافی در خون وجود نداشته باشد، غدد پاراتیروئید هورمونی ترشح می کنند که باعث می شود استخوان ها کلسیم را در خون آزاد کنند و دستگاه گوارش کلسیم بیشتری را جذب کنند. در نتیجه کلیه ها کلسیم کمتری دفع می کنند و ویتامید د در بدن فعال می شود که نقش مهمی در جذب کلسیم دارد.  این تعادل ظریف بین مقدار کلسیم در خون و هایپرکلسمی می تواند توسط عوامل مختلفی بر هم بخورد. هایپرکلسمی ناشی از موارد زیر است:

  • غدد پاراتیروئید بیش فعال (هیپرپاراتیروئیدیسم): این امر شایع ترین علت هایپرکلسمی است که می تواند ناشی از یک تومور کوچک غیر سرطانی (خوش خیم) یا بزرگ شدن یک یا چند غده پاراتیروئید باشد.
  • سرطان: سرطان ریه و سرطان سینه و برخی سرطان های خون می توانند خطر ابتلا به هیپرکلسمی را افزایش دهند. گسترش سرطان (متاستاز) به استخوان ها نیز خطر افزایش کلسیم خون را افزایش می دهد.
  • بیماریهای دیگر: برخی بیماریها مانند سل و سارکوئیدوز می توانند سطح ویتامین D خون را افزایش دهند که دستگاه گوارش را در جذب و مصرف بیش از حد کلسیم تحریک می کند.
  • عوامل ارثی: اختلال ژنتیکی نادر معروف به هیپرکلسمی خانوادگی باعث افزایش کلسیم در خون می شود زیرا گیرنده های کلسیم در بدن معیوب هستند. این بیماری علائم یا عوارض هایپرکلسمی را ایجاد نمی کند!
  • بی تحرکی: افرادی که دائما در حالت نشسته یا دراز کشیده هستند، معمولا به این بیماری دچار می شوند.
  • کم آبی شدید: کم آبی بدن از علل شایع هیپرکلسمی خفیف یا گذرا است. وجود مایعات کمتر در خون باعث افزایش غلظت کلسیم می شود.
  • مصرف برخی از داروها: مصرف برخی از داروها مانند لیتیوم، که برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می شود – ممکن است ترشح هورمون پاراتیروئید را افزایش دهند.
  • مصرف مکمل: مصرف مقادیر زیاد کلسیم یا مکمل های ویتامین D در طول زمان می تواند سطح کلسیم را در در خون افزایش دهد.

عوارض مصرف بیش از حد کلسیم

عوارض مصرف بیش از حد کلسیم

مصرف بیش از حد کلسیم خطرات زیر را در پی دارد:

  • پوکی استخوان: اگر استخوان های بدن فردی همچنان کلسیم در خون آزاد کنند، آن فرد می تواند به بیماری پوکی استخوان مبتلا شود که منجر به شکستگی استخوان، انحنای ستون فقرات و کاهش قد می شود.
  • سنگ کلیه: اگر ادرار شما حاوی مقدار زیادی کلسیم باشد ، ممکن است کریستال هایی در کلیه های شما ایجاد شود. با گذشت زمان ، کریستال ها می توانند با هم ترکیب شده و سنگ کلیه ایجاد کنند. عبور از سنگ می تواند بسیار دردناک باشد.
  • نارسایی کلیه: هایپرکلسمی شدید می تواند به کلیه ها آسیب برساند و توانایی آنها را در پاکسازی خون و دفع مایعات محدود کند.
  • مشکلات سیستم عصبی: هایپرکلسمی شدید می تواند منجر به گیجی، زوال عقل و کما شود که می تواند کشنده باشد.
  • ریتم غیرطبیعی قلب (آریتمی): هایپرکلسمی می تواند تکانه های الکتریکی تنظیم کننده ضربان قلب را تحت تاثیر قرار داده و باعث ضربان نامنظم قلب شود.

تشخیص مصرف بیش از حد کلسیم

از آنجا که مصرف بیش از حد کلسیم می تواند علائمی را ایجاد کند، ممکن است بیمار از این وضعیت اطلاعی نداشته باشد تا زمانی که آزمایشات معمول خون را بدهد.  همچنین، آزمایش خون می تواند میزان هورمون پاراتیروئید بررسی کنید. برای تعیین هاپیرکسمی پزشک آزمایشات تصویربرداری از استخوان ها و ریه ها را توصیه می کند.

درمان

اگر هایپرکلسمی خفیف است، پزشک به شما توصیه می کند با رژیم غذایی مناسب و جلوگیری از مصرف بیش از حد کلسیم این بیماری را درمان کنید. اما در موارد شدید، پزشک داروها و حتی جراحی را پیشنهاد می دهد.

داروها

در برخی موارد پزشک مصرف داروهای زیر را تجویز می کند:

  • کلسیتونین (میآکلسین)
  • بیس فسفونات ها داروهای پوکی استخوان وریدی که می تواند به سرعت سطح کلسیم را کاهش دهد
  • دنوسوماب (پرولیا
  • پردنیزولون

خرید مکمل های دارویی

برای خرید انواع مکمل دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی و  قرص مفاصل و استخوان می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.