خرما یکی از مواد غذایی است که از گذشته تا به امروز مورد توجه تمامی افراد بوده است. مصرف این ماده غذایی سطوح انرژی را در بدن افزایش می دهد و نقش موثری در حفظ سلامتی دارد. خبر خوب این است که خرما قند خون را افزایش نمی دهد در نتیجه تمامی افراد می توانند از آن استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی اثرات خرما بر سلامتی بپردازیم. در پایان این مقاله شناخت کاملی به این موضوع خواهید داشت.
اثرات خرما بر بدن
این ماده غذایی تاثیرات بی شماری بر بدن دارد که برخی از مهمترین آنها به شرح زیرند:
- کاهش کلسترول
- کاهش چربی خون
- کاهش قند خون
- سرشار از فیبر
- سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
کاهش کلسترول و چربی خون از اثرات ویژه خرما
یکی از ویژگی های خرما کاهش سطح کلسترول خون است. همانطور که می دانید کلسترول بالا یکی از دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی به شمار می رود. به همین دلیل مصرف این ماده غذایی برای کسانی که کلسترول بالا دارند و یا چربی خون آنها بسیار بالاست مفید است. مطالعات جدید نشان داده اند که مصرف این ماده به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک می کند.
خرما قند خون را بالا نمی برد!
بسیاری از افراد، مخصوصا افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، خرما را از رژیم غذایی خود حذف می کنند. زیرا تصور می کنند با توجه به این موضوع که این ماده شیرین است قند خون آنها را افزایش می دهد. اما باید بدانید که قند موجود در خرما طبیعی است و پس از مصرف این ماده غذایی قند خون افزایش پیدا نمی کند. در نتیجه افراد مبتلا به بیماری دیابت با مشورت پزشک می توانند از این ماده غذایی استفاده کنند.
سرشار از فیبر
مطالعات انجام شده بر روی این ماده غذایی نشان می دهند که خرما حاوی فیبر زیادی است و مصرف آن از ابتلا به انواع سرطان ها جلوگیری می کند. همچنین، این ماده میزان فیبر وردی به بدن را افزایش می دهد و نقش موثری در جلوگیری از اضافه وزن دارد.
سرشار از ویتامین و مواد معدنی
این ماده سرشار از مواد ضروری برای بدن است. مطالعات انجام شده بر روی خرما نشان داده اند که این ماده حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیر است:
- ویتامین های گروه بی به ویژه ویتامین ب 6
- ویتامین K
- ویتامین A
- پتاسیم
- مس
- منگنز
- کلسیم
- فسفر
- آهن
خرما و جلوگیری از سکته قلبی
خرما ماده ای سرشار از پتاسیم است. مطالعات نشان داده اند که پتاسیم نقش بسیار موثری در پیشگیری از سکته قلبی دارد. مصرف روزانه 100 گرم خرما از سفت شدن رگهای خونی جلوگیری می کند. تمامی امور سبب می شوند که سلامت قلب حفظ شود. به همین دلیل کارشناسان بر این عقیده هستند که مصرف این ماده غذایی از سکته قلبی جلوگیری می کند.
خرما و ورم معده
در سال 2005 مطالعه ای به طور اختصاصای بر اثرات خرما و ورم معده صورت گرفت و نتایج آن نشان می دادند که مصرف این ماده نقش بسیار موثری در کاهش التهابات معده دارد. همچنین، مصرف مداوم این ماده غذایی سبب می شود زخم معده بهبود یابد. دستگاه گوارش دستگاه بسیار حساسی است، زیرا راه ورودی مواد غذایی به بدن به شمار می رود. اگر این دستگاه آسیب ببیند، مواد مغذی به بدن نمی رسند و بدن در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار می گیرد. در نتیجه مصرف خرما برای کاهش ورم معده به تمامی افرادی توصیه می شود که از مشکلات معده رنج می برند.
خرما و کم خونی
کم خونی یکی از بیماریهایی است که اثرات بسیار بدی بر سلامتی دارد. در این بیماری اکسیژن بسیار کمی به ارگان های مختلف می رسد و همین امر بدن را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار می دهد. این ماده غذایی سرشار از آهن است و سبب خونسازی در بدن می شود. بهتر است بدانید که 100 گرم خرما حاوی 9 میلی گرم آهن است. مصرف روزانه این مادع غذایی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد.
خرما و بارداری
یکی از مشکلات شایع در زنان باردار ابتلا به یبوست است. این ماده غذایی حاوی فیبر است و از یبوست جلوگیری می کند. همچنین، این ماده حاوی ویتامین های مورد نیاز رشد کودک است. فولات موجود در این ماده غذایی از بروز نقص های سیستم عصبی در جنین پیشگیری می کند. از اثرات دیگر این ماده بر سلامت جنین می توان به استخوان سازی و محافظت از کم خونی اشاره کرد.
مکمل های دارویی را از کجا سفارش دهیم؟
اگر به دنبالا نواع مکمل دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی، قرص قلب و عروق، قرص مغز و اعصاب، قرص مفاصل و استخوان، عفونت زنان، قرص پوست مو و ناخن، قرص کم خونی، قرص دستگاه گوارش، قرص انرژی زا، قرص ضد حساسیت، مکمل تقویت قوای جنسی، قرص سردرد، قرص دیابت، قرص سنگ کلیه، قرص کبد، محصولات چشم و قرص گلو درد و سرماخوردگی هستید می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.