منو
سبد خرید شما

قرص کرومیم

قرص کروم پلاس ب 3 یوروویتال 60 عددی قرص کروم پلاس ب 3 یوروویتال 60 عددی
20 ناموجود
قرص کروم پلاس ب 3 یوروویتال 60 عددی
کمک به تنظیم سطح گلوکز خون و کمک به تنظیم متابولیسم چربی و کربوهیدارت در بدن
73,280 تومان 91,600 تومان
کپسول کرومیوم پلاس ویواتون 60 عددی کپسول کرومیوم پلاس ویواتون 60 عددی
ناموجود
کپسول کرومیوم پلاس ویواتون 60 عددی
کمک به متابولیسم مواد مغذی ، کمک به حفظ سطوح نرمال گلوکز
258,000 تومان
قرص اولترا کرومیوم ویتابیوتیکس 60 عددی قرص اولترا کرومیوم ویتابیوتیکس 60 عددی
ناموجود
قرص اولترا کرومیوم ویتابیوتیکس 60 عددی
کمک به حفظ میزان گلوکز خون در سطح نرمال و بهبود متابولیسم بدن
136,860 تومان
قرص زینک سلن کروم ویتامین لایف 30 عدد قرص زینک سلن کروم ویتامین لایف 30 عدد
ناموجود
قرص زینک سلن کروم ویتامین لایف 30 عدد
کمک به سلامت سلول های جنسی و آنتی اکسیدان بسیار قوی
108,000 تومان
ویال خوراکی کروم گرانیونز 30 عددی ویال خوراکی کروم گرانیونز 30 عددی
ناموجود
ویال خوراکی کروم گرانیونز 30 عددی
تنظیم قند خون و کمک به جبران کمبود کروم
65,400 تومان
نمایش 1 تا 5 از 5 (1 صفحه)
قرص کرومیم


قرص کرومیوم یکی از محصولاتی است که این روزها استفاده از آن مورد توجه قرار گرفته است. ویتامینها و مواد معدنی بلوک‌های سازنده بدن هستند و کمبود هر یک از این مواد مغذی می‌تواند آسیبهای جدی به سلامتی وارد کند. کرومیوم ماده معدنی مهمی است که نقش‌ بسیار مهمی را در بدن بر عهده دارد. از وظایف این ماده معدنی می‌توان کمک به کاهش قند خون و عملکرد درست هورمون انسولین در بدن و افزایش سوخت و ساز چربی اشاره کرد.

فواید کروم برای سلامتی

کروم به عنوان یک ماده مغذی ضروری طبقه بندی می شود زیرا بدن توانایی ایجاد آن را ندارد. این ماده معدنی کمیاب را می توان در مقادیر نسبتاً کمی در غذاهایی مانند بروکلی، برخی از گوشت ها، غذاهای دریایی، آجیل، غلات کامل، گیاهان و ادویه ها یافت. کروم به دلیل عملکرد اصلی آن در بدن معمولاً به عنوان "پارامتر تحمل گلوکز" شناخته می شود. در این مقاله، ما قصد داریم فواید کروم، میزان مصرف آن و عوارض جانبی کم یا زیاد این ماده معدنی را بررسی کنیم.

کرومیم چه تاثیری بر بدن دارد؟

کنترل گلوکز

با توجه به نقش کروم به عنوان یک عامل تحمل گلوکز، این کروم به طور گسترده توسط افراد مبتلا به اختلال تحمل گلوکز یا افراد دیابتی استفاده می شود. آسیب شناسی دیابت نوع 2 یا با ترشح ناکافی انسولین مشخص می شود - هورمونی که قند را به سلول های ما منتقل می کند تا انرژی ایجاد کند یا سلول های بدن در برابر انسولین مقاومت می کنند. در هر دوی این موارد، گلوکز به طور خطرناکی در خون بالا باقی می‌ماند که می‌تواند منجر به عوارض متعدد سلامتی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیه، آسیب عصبی، کوری، چاقی، قطع عضو و از دست دادن عضله شود.

در حال حاضر بیش از 420 میلیون نفر در سراسر جهان از دیابت نوع 2 رنج می برند که پیش بینی می شود این رقم در نسل بعدی به 600 میلیون نفر برسد. به همین دلیل، جای تعجب نیست که علاقه به مصرف کروم در حال افزایش است و افراد بیشتری هر روز با این ماده معدنی مکمل می‌شوند.

اما کروم دقیقاً چگونه به تنظیم قند خون کمک می کند؟

مطالعات علمی نشان می‌دهد که کروم به کنترل مناسب گلوکز خون کمک می‌کند و ممکن است به دیابت نوع 2 کمک کند. تصور می‌شود کروم با تأثیر بر حساسیت سلول‌ها به انسولین به تنظیم قند خون کمک می‌کند. از طریق پاسخگویی به انسولین، قند می‌تواند به طور موثری از خون خارج شده و وارد سلول‌هایی شود که می‌توان از آن برای تولید انرژی استفاده کرد یا برای استفاده بعدی ذخیره کرد. محرک اصلی این مزیت از طریق اعمال کروم بر روی پپتیدی به نام کرومودولین است که در داخل سلول ها یافت می شود. هنگامی که کروم از خون وارد سلول می شود، با کرومودولین متصل می شود که متعاقباً حساسیت سلول ها به انسولین را افزایش می دهد و جذب گلوکز را افزایش می دهد.

کاهش آسیب اکسیداتیو

مکمل کروم منجر به کاهش آسیب اکسیداتیو - یک علت اصلی التهاب مزمن - شده است. مصرف 400 میکروگرم کروم پیکولینات در روز منجر به کاهش قابل توجه قند خون ناشتا و HbA1c می شود. همچنین، مشخص شده که کاهش انسولین ناشتا که نشان دهنده بهبود بیشتر در کنترل قند خون است از نتایج مصرف کروم میباشد. نویسندگان گزارش می‌دهند که هر چه میزان گلوکز خون ناشتا، HbA1c و مقاومت به انسولین بالاتر باشد، احتمال بیشتری دارد که به مکمل‌های کروم پاسخ دهند.

کاهش اشتها

به نظر می رسد مکمل کروم فوایدی غیر از کنترل قند خون دارد. یکی از این فواید این است که کروم توانایی کاهش اشتها و دریافت غذا را دارد. مکمل‌های کروم به دلیل کاهش مصرف غذا منجر به کاهش اندک اما قابل توجهی در وزن بدن می‌شود.

سلامت قلبی عروقی

شواهد اولیه همچنین نشان می دهد که مکمل کروم می تواند یک اثر محافظتی قلبی داشته باشد. در واقع، سطوح پایین کروم با افزایش خطر بیماری قلبی، حداقل در مردان، مرتبط است. علاوه بر این، از آنجایی که دیابت به طور چشمگیری خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد، اثرات کروم در تنظیم قند خون به طور غیرمستقیم کمک می کند.

همچنین کپسول کرومیوم به مقدار 1 میلی گرم در روز به کوتاه کردن فاصله QT قلب کمک می کند. فاصله QT نشان دهنده دپلاریزاسیون الکتریکی و قطبش مجدد بطن ها - دو حفره پایینی قلب است. طولانی شدن فاصله QT می تواند یک وضعیت کشنده باشد، زیرا اگر کنترل نشود می تواند منجر به آریتمی و فیبریلاسیون بطنی (ایست قلبی) شود.

چه مقدار کروم باید مصرف کنم؟

مقدار مرجع مواد مغذی برای کروم را 40 میکروگرم در روز تعیین کرده است که مطمئناً می‌تواند از طریق شیوه‌های غذایی خوب به دست آید. همانطور که گفته شد، معمولاً از دوزهای بالاتر استفاده می کنند که معمولاً بین 250-1000 میکروگرم در روز است. به احتمال زیاد دستیابی به این مقادیر از طریق غذا به تنهایی غیرممکن خواهد بود، بنابراین مکمل یک گزینه مناسب و موثر است.

عوارض جانبی کمبود بیش از حد کروم چیست؟

متأسفانه، یک رژیم غذایی حاوی قند بالا باعث دفع کروم می شود، به این معنی که برای سلامتی به کروم بیشتری نیاز داریم. اگرچه کمبود بالینی کروم نادر است، تصور می‌شود که افراد زیادی وجود دارند که سطح کروم کمتر از حد مطلوب دارند. سطوح کمتر از حد مطلوب کروم در بدن می تواند منجر به اختلال در تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین شود که می تواند منجر به عوارض جانبی بیشتر مانند کاهش وزن غیرقابل توضیح و اختلال در سیستم عصبی شود. خوشبختانه، کمبود کروم را می توان به سرعت با مکمل اصلاح کرد، که متعاقباً علائم مرتبط را معکوس می کند.

آیا خطر مسمومیت با کروم وجود دارد؟

اگرچه مسمومیت کروم نادر است، اما مهم است که دوزهای بالای روزانه را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید تا از عوارض جانبی جلوگیری شود. یکی از عوارض جانبی رایج مصرف زیاد کروم، مشکلات معده است، اما مصرف بیش از حد آن برای مدت طولانی می تواند به کبد، کلیه ها و اعصاب آسیب برساند و ممکن است باعث ضربان قلب نامنظم شود. مانند مصرف هر مکملی، مهم است که به مصرف توصیه شده پایبند باشید و در صورت شک، با پزشک متخصص صحبت کنید.از آنجایی که شواهد کافی مبنی بر بی خطر بودن دوز بالای مکمل کروم برای کودکان و زنان باردار/شیرده وجود ندارد، این افراد باید از مصرف آن خودداری کنند. در عین حال مکمل کروم نسبتا ارزان و ایمن است. بعید است که داروی کرومیوم به خودی خود فوایدی را به همراه داشته باشد که از نظر بالینی قابل توجه باشد، اما می تواند مکمل خوبی برای یک رویکرد جامع برای کنترل دیابت باشد.

فواید مصرف کروم در یک نگاه کلی

  •  کروم یک ماده معدنی ضروری است که در غذاهایی مانند بروکلی، گوشت، غذاهای دریایی، آجیل، غلات کامل، گیاهان و ادویه جات یافت می شود.
  • مکمل کروم در کاهش گلوکز خون ناشتا، حساسیت به انسولین و HbA1c موثر است.
  • همچنین نشان داده شده است که مکمل کروم اشتها را کاهش می دهد و میل به قند و غذاهای چرب را کاهش می دهد، که متعاقباً می تواند منجر به کاهش وزن شود.
  •  مکمل کروم می تواند با کاهش طول فاصله QT در افرادی که ناراحتی قلبی دارند از قلب محافظت کند.
  • کمبود کروم می تواند ناشی از کمبود دریافت رژیم غذایی یا رژیم غذایی سرشار از قند باشد و منجر به اختلال در تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین شود اما مکمل می تواند به سرعت کمبود را برطرف کند.
  • به طور مشابه، مسمومیت کروم نادر است، اما مصرف مزمن بالا می تواند منجر به مشکلاتی در اندام های اصلی مانند کلیه ها، کبد و قلب شود.

کروم چگونه می تواند به کاهش وزن کمک کند؟

افرادی هستند که تمرین می کنند و هیچ نتیجه ای نمی بینند. رژیم تمرینی شما ممکن است دلیل آن نباشد. ممکن است علت عمیق تری در سطح سلولی وجود داشته باشد. یکی از مشکلات رایج مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین می تواند منجر به یک حالت پیش دیابت و در نهایت دیابت نوع دو شود. یکی از دلایل اصلی کمبود کروم در رژیم غذایی است.
یک رژیم غذایی سالم همیشه با یک رژیم ورزشی همراه است. سالم بودن عالی است. مهمتر از آن، تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن شما هست. زمانی که بدن تعادل تغذیه ای صحیحی داشته باشد، می تواند در سطوح بهینه عمل کند. تغذیه خوب به ترمیم عضلات کمک می کند کروم یکی از مواد مغذی ضروری است که بدن به آن نیاز دارد. خوردن غذای سالم خوب است. اگر بدن نتواند از آن برای انرژی استفاده کند بی معنی است. Chromium وظیفه خاصی با این فرآیند دارد.

وقتی ما غذا می خوریم دستگاه گوارش ما غذا را به گلوکز تبدیل می کند. گلوکز منبع اصلی سوخت هر سلول در بدن ما است. هنگامی که تجزیه شد، سپس به جریان خون فرستاده می شود تا سلول های ما را تغذیه کند. پانکراس انسولین تولید می کند تا به سلول ها در جذب گلوکز کمک کند. وظیفه انسولین این است که گلوکز را از جریان خون داخل سلول خارج کند. گلوکز بیشتر در جریان خون میزان انسولین مورد نیاز برای پردازش آن را افزایش می دهد. افزایش انسولین هر زمان که ما غذا می خوریم برای تنظیم میزان گلوکز در گردش خون در خون اتفاق می افتد.

گلوکز بیش از حد در خون می تواند باعث آسیب به رگ های خونی شود. باعث استرس اکسیداتیو می شود. این نوع آسیب ممکن است منجر به آترواسکلروز شود. به همین دلیل است که افراد مبتلا به دیابت در معرض افزایش خطر بیماری قلبی و سکته هستند. گلوکز اضافی در گردش خون نیز ممکن است به اعصاب آسیب برساند. این دلیلی است که افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده نوروپاتی را تجربه می کنند. گلوکز توانایی اعصاب را برای ارسال سیگنال قطع می کند.

تعادل انسولین در بدن

انسولین و کروم با عناصر دیگر برای جلوگیری از چنین آسیب هایی کار می کنند. هر دو باید به درستی عمل کنند تا از تخریب گلوکز آزاد جلوگیری کنند. آنها برای انجام کار به یکدیگر وابسته هستند. هنگامی که گلوکز در یک سلول قرار می گیرد، منتظر می ماند تا وارد شود. انسولین می آید و در را باز می کند تا گلوکز وارد شود. در این لحظه است که کروم وارد کار می شود.وقتی غذای بیشتری خورده شود، گلوکز بیشتری تولید می شود. مشکل پیچیده شده است. بدن فکر می کند انسولین کافی برای باز کردن دریچه گلوکز ندارد. پانکراس سیگنال را دریافت می کند.

افزایش انسولین در جریان خون سیگنالی را ارسال می کند که نیاز به گلوکز بیشتر را افزایش می دهد. فرد برای اصلاح تعادل هوس شکر دارد. وقتی قند بیشتری خورده شود، انسولین بیشتری تولید می شود. این یک چرخه نادرست است. مقاومت به انسولین یک مشکل دائمی با علائم کم یا بدون علائم است. ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا فرد متوجه شود مشکلی وجود دارد. انسولین اضافی در بدن وظیفه دیگری را انجام می دهد. اگر مقدار گلوکز با حضور آن کاهش نیابد، انسولین به بدن دستور می دهد که آن را به صورت چربی ذخیره کند. این انسولین است که مراقب ذخیره چربی است و زمان آزاد شدن آن را سیگنال می دهد.

کاهش میل به مصرف قند و کربوهیدرات

مقدار صحیح کروم در بدن ممکن است از همان ابتدا از این چرخه معیوب جلوگیری کند. اگر کروم در دسترس بود، انسولین در را باز می کرد و کروم به همراهی آن به داخل کمک می کرد. در آنجا گلوکز به سلول‌ها به همان شکلی که طراحی شده بود سوخت می‌داد. انسولین در جریان خون کاهش می یابد زیرا سطح گلوکز به حالت عادی باز می گردد. میل به قند و کربوهیدرات فروکش می کند و کاهش وزن ممکن است رخ دهد.

چگونه کرومیوم مورد نیاز بدن را تامین کنیم؟

پیروی از رژیم غذایی سالم بهترین روش برای تامین ویتامین کرومیوم مورد نیاز بدن است. هیچ چیز مانند میوه ها و سبزیجات تازه و یا رژیمی که حاوی از مواد مغذی است نمی تواند به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن و ارتقا سلامتی کمک کند. با وجود این، گاهی عدم پیروی از رژیم غذایی سالم و یا ابتلا به برخی از بیماریها سبب می‌شوند که میزان این ماده معدنی در بدن کاهش پیدا کند. در اینگونه موارد کارشناسان سلامتی مصرف قرص chromium را پیشنهاد می‌دهند.

علائم کمبود کروم در بدن

کاهش هر ویتامین و یا ماده معدنی در بدن خود را با علائم خاصی نشان می‌دهد. علائم کاهش کروم در بدن به شرح زیرند:

  • افزایش اضطراب
  • کاهش سطوح انرژی
  • ضعف عضلانی
  • نوسانات شدید خلقی
  • عمکلرد نادرست هورمون انسولین در بدن

در صورت مشاهده این علائم بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک پس از بررسی و ضعیت سلامتی مکملهای مناسب از جمله قرص کرومیوم را برای بهبود این علائم تجویز می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که هرگز بدون مشورت با پزشک مصرف این مکمل را آغاز نکنید.

بدن انسان به چه مقدار ماده معدنی کروم نیاز دارد؟

بدن انسان برای حفظ سلامتی خود به مقدار مشخصی کروم نیاز دارد، این مقدار به صورت زیر است:

  • بانوان 19 تا 50 ساله: 25 میکروگرم در روز
  • مردان 19 تا 50 ساله: 35 میکروگرم در روز
  • بانوان بالای 50 سال: 20 میکروگرم در روز
  • مردان بالای 50 سال: 30 میگروگرم در روز

نیاز بدن به این عنصر معدنی در طول بارداری افزایش پیدا می‌کند که این مقدار به شرح زیر است:

  • زنان باردار 18 ساله: 29 میکروگرم
  • زنان باردار 19 تا 50 ساله: 25 میکروگرم در روز
  • زنان شیرده 18 ساله: 44 میکروگرم در روز
  • زنان شیرده 19 تا 50 ساله: 45 میکروگرم در روز

بهترین زمان مصرف قرص کرومیم

نحوه مصرف این قرص به شدت کمبود ماده معدنی کروم در بدن بستگی دارد. معمولا توصیه می‌شود روزانه یک عدد قرص مصرف شود. از مصرف این قرص در هنگام صبح و با شکم خالی بپرهیزید. بهتر است این قرص همزمان با غذا مصرف شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.

قرص کرومیوم برای لاغری

کروم میزان چربی سوزی را در بدن افزایش می‌دهد و از انباشت چربی جلوگیری به عمل می‌آورد. مصرف قرص کرومیم سبب می‌شود که میل انسان به مصرف شیرینی‌جات کاهش پیدا کند و همین امر تاثیر بسیار زیادی در لاغری دارد. این ماده معدنی پروتئینهای ضروری را به سلولهایی که بیشترین نیاز را به پروتئین دارند می‌رسانند و همین امر متابولیسم چربی و قند را افزایش می‌دهد، در نتیجه پس از مصرف این قرص، فرد لاغر می‌شود.

انواع قرص کرومیوم

امروزه، تولید کنندگان زیادی در سراسر دنیا قرص کرومیوم را تولید می کنند. از برندهای خارجی معتبر می توان به برند ویتابیوتیکس، برند ویتاول و برند ویواتون اشاره کرد. همچنین، بسیاری از تولید کنندگان داخلی نیز این قرص را تولید می کنند و در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. شما می توانید در سایت داروخانه آنلاین انواع قرص کرومیوم ایرانی و خارجی را پیدا کنید و به سبد خرید خود بیافزایید.

کرومیوم هلث برست

کرومیوم هلث برست از جمله محصولاتی است که خرید آن این روزها مورد توجه قرار گرفته است. هر قرص حاوی 500 میکروگرم کرمیوم است و همین امر این قرص را به محصولی ارزشمند تبدیل کرده است. از ویژگی های این مکمل می توان به  بهبود متابولیسم و کمک به حفظ میزان گلوکز خون در حد نرمال اشاره کرد.

قرص کرومیوم پیکونات

پیکونات یکی از برندهای معتبر این قرص است که ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. برخی از مهمترین ویژگی های این قرص عبارتند از تقویت اثر انسولین در بدن، کاهش بافت چربی و افزایش توده عضلانی. مصرف این قرص به بیماران مبتلا به بیماری دیابت پیشنهاد می‌شود، اما حتما قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کنند.

قرص کرومیوم مای پروتئین

این مکمل حاوی 200 میکروگرم ماده معدنی کروم در هر قرص است. از ویژگی‌های اصلی کرومیوم قرص می‌توان به  حفظ سلامت قلب، کاهش کلسترول خون و کنترل کلوگز خون اشاره کرد. این قرص مکملی مناسب برای حفظ سلامت عمومی بدن است.

قیمت و خرید قرص کرومیوم

برای مشاهده قیمت این قرص و خرید کرومیوم در برندهای مختلف می توانید به سایت داروخانه آنلاین اطمینان داشته باشید. کارشناسانی که در این سایت مشغول به فعالیت هستند، به شما مشاوره می دهند تا با توجه به شرایط سلامتی خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.


داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :


سوالات متداول

قرص کرومیوم در موارد نادر ممکن است باعث بروز برخی از عوارض جانبی از جمله ضربان قلب نامنظم، اختلالات خواب، سردرد، تغییرات خلقی و واکنش های آلرژیک شود.

بهترین زمان مصرف قرص کرومیوم در صبح است. مصرف این قرص در شب می تواند به چرخه خواب آسیب وارد کند.

استفاده از قرص کرومیوم فواید زیادی دارد که به شرح زیر هستند:

  • کاهش خطر دیابت
  • مدیریت سندرم متابولیک 
  • مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • کنترل وزن 
  • افزایش توده عضلانی

بله! برخی از مدل های دارویی کرومیوم به صورت تزریقی هستند که تزریق آنها با دستور مستقیم پزشک امکان پذیر است.