منو
سبد خرید شما

مکمل دوران شیردهی بانوان

قرص پریناویت آیزن آپوویتال 30 عدد قرص پریناویت آیزن آپوویتال 30 عدد
ناموجود
قرص پریناویت آیزن آپوویتال 30 عدد
کمک به تامین ویتامین های مورد نیاز بدن در دوران بارداری و شیر دهی
68,000 تومان
قرص پریناتال 21 سنتری 60 عدد
ناموجود
قرص پریناتال 21 سنتری 60 عدد
مولتی ویتامین مناسب دوران بارداری و شیردهی
278,000 تومان
قرص مولتی ویتامین پرنامکس برست فیدینگ یوروویتال 90 عدد
20 ناموجود
قرص مولتی ویتامین پرنامکس برست فیدینگ یوروویتال 90 عدد
تأمین ویتامین های مورد نیاز دوران شیردهی
288,806 تومان 361,008 تومان
قرص پرگ ویت ویتان 30 عدد
ناموجود
قرص پرگ ویت ویتان 30 عدد
حاوی ریز مغذی های ضروری برای رشد جنین و حفظ سلامت مادر ، تامیـن نیازهای ضروری در دوران بارداری و شیردهی
38,000 تومان
کپسول ماما لایف لایف آن 30 عدد
ناموجود
کپسول ماما لایف لایف آن 30 عدد
مولتی ویتامین و مینرال برای خانم های باردار
189,500 تومان
پودر ببمام میلوپا
ناموجود
پودر ببمام میلوپا
تامین کننده ویتامین ها و مواد معدنی مادران در دوران شیردهی
22,000 تومان
پودر لیدی میل فاسکا پودر لیدی میل فاسکا
ناموجود
پودر لیدی میل فاسکا
مکمل غذایی کامل برای دوران بارداری و شیردهی
98,000 تومان
پودر ترومام تروویتال
ناموجود
پودر ترومام تروویتال
حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی برای دوران بارداری و شیردهی
125,000 تومان
قرص پرگنازون هلث اید قرص پرگنازون هلث اید
ناموجود
قرص پرگنازون هلث اید
مولتی ویتامین مناسب برای قبل، دوران بارداری و پس از آن
121,000 تومان
کپسول اسپانسول آیرویت ویتان کپسول اسپانسول آیرویت ویتان
ناموجود
کپسول اسپانسول آیرویت ویتان
خونساز و درمان کم خونی در دوران بارداری و تامین آهن مورد نیاز در دوران بارداری
65,000 تومان
کپسول آیرون فورت سلامت فارمد 32 عدد
ناموجود
کپسول آیرون فورت سلامت فارمد 32 عدد
کمک به دریافت آهن کافی مورد نیاز بدن و بارداری سالم
132,600 تومان
نمایش 25 تا 35 از 35 (2 صفحه)
مکمل دوران شیردهی بانوان


همانطور که میدانید بهترین تغذیه برای کودک تغذیه با شیر مادر است.اما مادران نیز در این دوران باید از تغذیه مناسب و همچنین لوازم دوران شیردهی استفاده کنند. اولین باری که نوزادتان را در اتاق زایمان در آغوش می‌گیرید، زمان خوبی برای شروع شیردهی می‌باشد. در ابتدا بدنتان شیر مخصوصی به‌نام کلستروم تولید می‌کند که به حفاظت نوزاد در برابر عفونت‌ها کمک خواهد کرد. ۸ الی ۱۲ بار در هر ۲۴ ساعت الگوی شیردهی مناسبی است. باید هر بار که نوزادتان علائم گرسنگی را نشان می‌دهد، او را تغذیه کنید.

هنگامی‌که نوزاد تغذیه می‌کند، مکش وی مغز مادر را برای آزادسازی هورمون پرولاکتین بیش‌تری تحریک می‌کند. پرولاکتین نیز بدن را برای تولید شیر بیش‌تر تحریک می‌کند. این، دستورالعمل لازم را برای پستان‌ها برای ساخت شیر کافی برای تغذیه بعدی می‌دهد. پس از گذشت چند ساعت، سطح پرولاکتین شروع به کاهش می‌کند، اما با شیردهی دوبارۀ نوزاد بار دیگر افزایش می‌یابد. بنابراین، هرچه دفعات بیش‌تری نوزادتان را شیر دهید، سطح پرولاکتین در جریان خون بیش‌تر شده و تولید شیر نیز بیش‌تر می‌شود. همچنین، پرولاکتین علت توقف پریودتان می‌باشد، زیرا می‌تواند از تخمک‌گذاری جلوگیری کند.

ویتامین های پس از زایمان 

برای درک تغییر نیازهای تغذیه ای در دوران پس از زایمان در دوران بارداری، به زنان به طور مداوم نیازهای تغذیه ای مربوط به بهبود سلامت و تندرستی مادر و کودک یادآوری می شود. اما چیزی که بسیاری از زنان متوجه نمی شوند این است که در طول دوره پس از زایمان، به خصوص در دوران شیردهی، ممکن است یک زن همچنان نیاز به اولویت بندی برخی مواد مغذی داشته باشد. مصرف مواد مغذی برای اطمینان از اینکه شیر مادر حاوی مواد مغذی کافی برای کمک به حفظ سلامت و تغذیه کودک است، مهم است.

آهن برای کمبود انرژی و کم خونی

کمبود آهن یکی از شایع ترین عدم تعادل های تغذیه ای است که در افراد در سراسر جهان کشف شده است. اما به خصوص برای زنان، خطر کم بودن آهن به دلیل قاعدگی، بیشتر است. اگر خانمی در دوران بارداری با کمبود آهن تشخیص داده شد، احتمال اینکه این بیماری در دوران پس از زایمان و شیردهی ادامه پیدا کند بیشتر است. مطالعات نشان می دهد که زنان شیرده باید 10 میلی گرم در روز مصرف کنند. با این حال، آهن را می توان به طور طبیعی در غذاهایی مانند گوشت قرمز، برخی حبوبات و میوه ها و صدف نیز یافت.

DHA برای سلامت نوزاد

اکثر زنان باردار DHA را به عنوان یک ماده ضروری برای ویتامین های دوران بارداری به یاد می آورند. DHA که به طور رسمی به عنوان اسید دوکوزاهگزانوئیک شناخته می شود، یک ماده مغذی مهم امگا 3 است که به طور مستقیم با کمک به رشد مغز، سیستم عصبی و چشم کودک در ارتباط است. مادران شیرده باید مصرف DHA را در اولویت قرار دهند، به خصوص که این ماده مغذی به طور طبیعی در بدن ساخته نمی شود. در حالی که DHA را می توان در ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی تن یافت، مکمل ها نیز یک گزینه هستند. کارشناسان توصیه می کنند مکملی را انتخاب کنید که حاوی 250 تا 375 میلی گرم DHA همراه با EPA باشد.

شنبلیله

برای تامین شیر اگرچه این فرآیند اغلب آسان توصیف می شود، اما شیردهی می تواند دشوار باشد و اگر زنی با تامین شیر دست و پنجه نرم کند، این تجربه می‌تواند استرس‌زاتر شود. شنبلیله یک گیاه طبیعی است که ثابت شده است که شیر را بهبود می بخشد. مطالعات متعددی در مورد استفاده از این گیاه در زنان شیرده انجام شده است، با شواهدی که نشان می دهد این گیاه می تواند یک تغییر دهنده بازی برای زنانی باشد که با تامین شیر مشکل دارد. اگرچه شنبلیله به عنوان یک مکمل قرص در دسترس است، زنان همچنین می توانند این گیاه را به عنوان بخشی از چای یا در کوکی ها یا اسموتی های دوران شیردهی مصرف کنند.

ویتامین D برای تحکیم استخوان ها

ویتامین D در کنار تقویت ایمنی، با سلامت استخوان هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان مرتبط است. این ویتامین به بدن در جذب کلسیم کمک می کند. بسیاری از افراد، از جمله زنان، به طور طبیعی کمبود ویتامین D دارند. پزشکان معمولاً به زنان شیرده توصیه می کنند که حداقل 600 IU ویتامین D در روز دریافت کنند، این مقدار به معنای دریافت کافی ویتامین D برای نوزادان نیست. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنانی که حداقل 6400 واحد بین‌المللی مصرف کرده‌اند، می‌توانند به طور کامل مورد نیاز ویتامین D کودک را از طریق شیر مادر تامین کنند.

اولویت دادن به تغذیه در دوران شیردهی

از آنجایی که یک زن شیرده نیازهای سلامتی دو نفر را تامین می کند، تغذیه مناسب باید در اولویت باشد. اکثر زنان می توانند نیازهای کلیدی سلامت خود را از طریق یک رژیم غذایی سالم پر از غذاهای غنی از مواد مغذی تامین کنند. اما در صورت کمبود یا رژیم غذایی محدود که ممکن است گروه‌های غذایی را محدود کند، مکمل‌ها می‌توانند راهی عالی برای از بین بردن شکاف‌ها باشند. زنان شیرده که نگران نیازهای تغذیه ای خود هستند باید با پزشک مشورت کنند.

تغذیه با شیر مادر و رژیم غذایی در دوران شیردهی

این ایده خوبی است که شما نیز مانند بقیه افراد از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید. یک رژیم غذایی سالم شامل موارد زیر است:

  • حداقل 5 وعده از انواع میوه ها و سبزیجات در روز، از جمله میوه ها و سبزیجات تازه، منجمد، کنسرو شده و خشک، 
  • حداکثر یک لیوان 150 میلی لیتری آبمیوه 100٪ شیرین نشده
  • غذاهای نشاسته ای مانند نان سبوس دار، پاستا، برنج و سیب زمینی
  • فیبر فراوان از نان و ماکارونی سبوس دار، غلات صبحانه، برنج، حبوبات مانند لوبیا و عدس و میوه و سبزیجات
  • بعد از بچه دار شدن، برخی از زنان دچار مشکلات روده و یبوست می شوند و فیبر به هر دوی این موارد کمک می کند.
  • پروتئین، مانند گوشت و مرغ بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، آجیل، دانه ها، غذاهای سویا و حبوبات
  • بیش از 2 وعده ماهی در هفته توصیه نمی شود، از جمله 1 سهم ماهی روغنی.
  • غذاهای لبنی مانند شیر، پنیر و ماست حاوی کلسیم هستند و منبع پروتئین هستند.
  • منابع غیر لبنی کلسیم مناسب برای گیاهخواران شامل  نان قهوه ای، حبوبات و میوه های خشک است.
  • نوشیدن مایعات زیاد
  •  زمانی که به شیردهی عادت دارید یک نوشیدنی بنوشید: آب و شیر بدون چربی یا بدون چربی همه گزینه های خوبی هستند.

ویتامین ها و شیردهی

همه زنان باردار و شیرده، باید مصرف مکمل روزانه ویتامین D را در نظر بگیرند. اکثر افراد بالای 5 سال احتمالاً وقتی در خارج از منزل هستند ویتامین D کافی را از نور خورشید دریافت می کنند. بنابراین ممکن است از مصرف مکمل ویتامین D خودداری کنند شما می توانید سایر ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را با خوردن یک رژیم غذایی متنوع و متعادل دریافت کنید.

خوردن ماهی در دوران شیردهی

خوردن ماهی برای سلامتی شما و کودکتان مفید است، اما در دوران شیردهی نباید بیش از ۲ وعده در هفته ماهی مصرف کنید.

کافئین و شیردهی

کافئین می تواند از طریق شیر مادر به کودک شما برسد و ممکن است او را بیدار نگه دارد. کافئین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها از جمله قهوه، چای و شکلات وجود دارد. همچنین به برخی از نوشابه ها و نوشیدنی های انرژی زا و همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا اضافه می شود. کافئین یک محرک است و می تواند کودک شما را بی قرار کند. برای زنان باردار و شیرده ایده خوبی است که مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنند. چای و قهوه بدون کافئین، دمنوش های گیاهی، آب میوه 100 درصد (اما نه بیشتر از یک لیوان 150 میلی لیتری در روز) یا آب معدنی را امتحان کنید. از نوشیدنی های انرژی زا که ممکن است دارای کافئین بسیار بالایی باشند خودداری کنید.

بادام زمینی و شیردهی

اگر می خواهید در دوران شیردهی بادام زمینی یا غذاهای حاوی بادام زمینی مانند کره بادام زمینی بخورید، می توانید این کار را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل انجام دهید (مگر اینکه، البته به آنها حساسیت داشته باشید).

مکمل های شیردهی و نحوه عملکرد آنها

مکمل های شیردهی محصولاتی هستند که مصرف آن ها در دوران شیردهی پیشنهاد می شود.  مصرف آنها ممکن است به افزایش شیر مادر یا بهبود جریان شیر شما کمک کند. به یاد داشته باشید، اکثر مادران برای شروع، ساخت و حفظ ذخایر شیر مادر خود نیازی به تقویت‌کننده‌های شیردهی ندارند. مطمئن شوید که به طور مکرر شیر بدهید و/یا پمپاژ کنید - معمولاً حدود 8 تا 12 بار در هر دوره 24 ساعته - و به طور موثر، زیرا حذف کافی شیر ضروری است. مرتباً بررسی کنید تا مطمئن شوید که کودک شما به طور مناسب وزن اضافه می کند و ارتباط مکرر با پزشک کودک کوچک خود را حفظ کنید، بنابراین هر سؤالی می تواند در اسرع وقت برطرف شود. اگرچه کاهش میزان شیر مادر می تواند ناامید کننده باشد، اما این یک چالش رایج در میان مادران شیرده است.


داروخانه آنلاین مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:







سوالات متداول

مکمل هایی که حاوی ویتامین د، ویتامین کا، کلسیم و امگا 3 هستند برای استفاده در دوران شیردهی مفید هستند.

بله! در برخی از موارد استفاده از مکمل دوران شیردهی بانوان می تواند باعث بروز کرامپ های شکمی، اسهال و یا یبوست شود.

بله! با توجه به این موضوع که در دوران شیردهی میزان مواد مغذی کاهش پیدا می کند، استفاده از این مکمل ها به زنان کمک می کند دوران شیردهی را به خوبی سپری کنند.

بهتر است استفاده از مکمل دوران شیردهی 5 روز پس از تولد نوزاد شروع شود.